Ofte spurte spørsmål

Hvilken type flis egner seg best til bruk i garasje?

Normalt anbefaler vi perforert QuickRib 400x400x18mm til bruk i garasjer, spesielt hvor garasjen kun benyttes til helsårsparkering og lagring.

QuickRib slipper imellom sand, småplukk ( <6mm) så gulvet til enhver tid fremstår presentabelt. Et kanalsystem på flisens underside med 6mm åpning som går i ulike retninger som gir mulighet for rengjøring med høytrykkspyler, støvsuger e.l.

 

Tette Quick Diamond 330x330x12mm er også mye brukt i garasjer, men anbefales normalt til typisk veteranbilparkering, man cave eller tilsvarende.  Tette fliser er litt mer krevende å holde rene ( må vaske på normal måte), De bør også ha et underlag for å dempe trinnlyd pga hulrommene under flisene ( mark/veiduk eller skumduk som brukes under laminat/parkett er mest brukt.

VI leverer forøvrig  perforert QuickRib  330x330x12mm i fargen mørk grå til dere som ønsker å bruke disse i kombinasjon med tette  QuickDiamond 330x330x12mm.

Hvilken type flis egner seg best til uteplass og balkong?

Med få unntak er det kun QuickRib 400x400x18mm som benyttes utendørs. Designet gir en meget god varmefordeling når det utsettes for sollys \varme slik at problemer med ekspansjon med påfølgende `buckling` ikke oppstår slik det kan gjøre med tette fliser.

QuickRib er meget behagelig å gå på barbent og så langt vi har erfart har ikke husdyr problemer med perforeringene.

Kan du svinge bilen inne på gulvet uten at det oppstår skade?

Med QuickRib 400 er dette normalt ikke noe problem uansett gulvareal ( lav friksjon). QuickDiamond har gitt utfordringer på større areal når tunge biler ( 2000kg +) med brede dekk vris stillestående på gulvet noe som kan medføre at flisene presses løs. Ved normal garasjebruk ( direkte inn/ut) er dette ikke et problem.

Kan en flis byttes ut midt på gulvet?

Ja, det er fullt mulig- Flisene kan vippes opp med en flat skrutrekker i ene hjørnet og lirkes løs ved å løfte litt på flisene rundt.

Kan flisene legges på ujevnt underlag?

En av de store fordelene med denne type fliser er nettopp at de håndterer ujevnt underlag veldig bra. Unngå skarpe nedtrappinger på steder med høy belastning og legg i litt avrettingsmasse i dype hjulspor.  Grovstøpte /ujevne såler generelt er normalt aldri et problem.

Hva er ekspandere og når bør disse brukes?

Ekspandere brukes for tette QuickDiamond på størrre areal ( 30m2 +) som kan utsettes for sterkt sollys o.l. Uten ekpandere kan man ved konsentrert sollys på et kaldt gulv oppleve at gulvet ikke rekker å ekspandere fort nok og vil reise seg i skjøtene. Ekspandere lan brukes som et kryss på gulvet fra vegg-til vegg.

Utfordringer  med ekspansjon for tette fliser  er noen alle produsenter av slike fliser opplever og er ikke spesielt for SmartDeck. Våre perforerte QuickRib håndtere temperaturendringer veldig bra og har ikke behov for ekspandere.

Kan denne type flis legges på gulv med gulvvarme?

Perforert QuickRib kan utmerket brukes over gulvvarme da denne type flis gir en god varmefordeling.  Gulvvarme anbefales ikke under tette QuickDiamond  uten bruk av ekspandere som gir flisene mulighet for å ekspandere uten å løfte seg i skjøtene pga gulvvarmen. Hvor mange ekspander striper som behøves avhenger av areal, men normalt er et kryss over gulvet tilstrekkelig.  Ta kontakt for bistand med valg av ekspander.

Kan flisene monteres/demonteres mange ganger?

Ja, spesielt perforert QuickRib er mye benyttet til depot for motorsport,, messer etc. F.eks ser man denne type flis benyttet i auksjonslokalene til Barret-Jackson, i drag race depot i USA o.l

Flisene kan monters /demontere i flak på f.eks 2x2 er 3x3 stk hvis det er å foretrekke.

Tette DiamondTrax 330x330x12mm tåler også montering/demontering mange ganger, men normalt er det QuickRib som brukes hvor dette er et behov.

Tåler flisene frost?

Ja, en av våre kunder gjorde en test i 2013 med alle fliser som var tilgjengelig i det norske markedet den gang.  Alle produktene ble dypfryst i 7 dager og deretter forsøkt knekt over en kant. QuickRib 400x400x18mm var den eneste som besto denne `testen`.  De andre fikk knekkskader av en eller annen art.

Hva med kjemikalier?

Flisene er produsert i 100% fersk polyproplyen ( ikke resirkulert)  og er resistente mot de kjemikalier man normalt finner i en garasje ( olje, bensin, tynner, bremsevæske o.l) .

Kan jeg jekke direkte på flisene eller montere løftebukk oppå?

Selv om vi selv har god erfaring med jekking av normale biler direkte på QuicRib så anbefales dette ikke uten bruk av et underlag som aluminiumsplate, finèrplate e.l.  Det er mange ulike jekker, noen med veldig små hjul. Hvis det jekkes sjevt med tung last så kan vi ikke garantere at flisene ikke tar skade. Installer alltid løftebukk, saksejekk o.l direkte på betonggulv og legge flisene inntil/rundt.

Hvilken type verktøy trenger jeg for å kutte flisene?

De aller fleste må kutte flisene i en eller begge retninger. Dette gjøre enkleste med en liten bordsag med mothold på samme måte som man splitter et bord. Liten vinkelsliper med tynn kutteskive kan også benyttes hvis man er stø på hånden. Vippesag kan brukes for tilpasning rundt rør o.l.

Hvilken vekt tåler flisene?

Begge typer fliser tåler all normal garasjebruk, dvs biler på 2-3.000 kg er normalt aldri noe problem. QuickRib er testet med rullende vekt ( lastebil) på 30 tonn uten deformasjon. Vi anbefaler normalt ikke denne type gulv til tyngre lastebiler, anleggsmaskiner o.l. Selv om rullende vekt er ok så er det vridning o.l på gulvet som kan bli utfordringen.

 

Kan vi installere flisene?

Ja, i blant installerer vi for våre kunder, men de aller fleste ordner installasjon selv. F.eks så tar det kun 3-4 timer med 2-3 mann å legge flisene i en garasje på 50m2. Ofte er det vesentlig mer jobb å rydde ut av garasjen enn selve leggingen.

VI bruker normalt en gummiklubbe eller hammer & kloss ved legging.

Må jeg kjøpe hele pakker med fliser?

Nei, du får det antallet du trenger til ditt areal

Hvilken forpakning blir flisene levert i?

Tette QuickDiamond leveres normalt i esker à 30 stk ( 35x35x40cm – 14 kg- 3.27m2 ) og QuickRib i esker à 25 stk ( 42x42x50cm- 18 kg- 4.0 m2).

Kan jeg bestille ikke lagerførte farger?

Ja, i utgangspunktet kan vi levere i alle RAL farger, men minimumsantallet er 1000 stk pr farge ( 100m2 +), Regn også med inntil 12 ukers leveringstid på spesialfarger da dette må sendes med våre ordinære forsendelser fra fabrikk.